få hjælp

vidste du at ludomani er arveligt?

ludomani er en psykisk sygdom

ludomani kan behandles i Danmark

Ludomani som lidelse

Ludomani er en alvorligt lidelse som som har store konsekvenser for både familie og personen selv. Den ludomane tænker på spil 24/7 og det går hårdt ud over både arbejde og socialt liv. Mange ludomaner isolerer sig, og bliver social indelukket. Mange ludomaner går økonomisk konkurs, og i de værste tilfælde kan det lede til økonomisk kriminalitet. Spil og underholdning er en vigtig del af hverdagen og kulturen, men ikke alle er lige så stærke psykisk. Mange danskere spiller lotto og better på fodbold som deres underholdning – andre spiller computer eller bager.

tal åbent

Det er muligt at få kontrol over sin ludomani. Derfor er det vigtigt, at tale med dine pårørende om det. Hvis du ikke selv kan stoppe, så er der flere danske hotlines du kan ringe til og få hjælp. Den største i Danmark er Center for Ludomani – ring på 70 11 18 10.

📖 Hvilken hjælp kan man få til ludomani?

Du kan få meget forskelligt hjælp. Både psykologhjælp, hjælp til pårørende og økonomisk hjælp bliver tilbudt i Danmark.

🙌 Hvordan får jeg hjælp til ludomani?

Det første du gør er, at ringe til StopSpillet. De kan anonymt hjælpe dig videre med forløbet så du kan komme af med din ludomani.

🙋 Hvordan bliver man fri for ludomani?

Der er mange måder at blive helt fri for ludomani. Du kan blandt andet afmelde dig alle former for spillereklamer og udelukke dig selv fra casinoer og betting-sider.